Sadarbojoties ar Zemkopības ministrijai un Iepirkumu uzraudzības birojam, ir izstrādāti Ieteikumi pārtikas produktu un ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu veicējiem, kuros, tostarp ir iekļauts arī priekšlikums iepirkuma dokumentos ietvert paaugstinātas prasības attiecībā uz pārtikas produktu kvalitātes līmeni (Zaļā karotīte), paredzot, ka papildu vērtēšanas kritēriju punkti tiks piešķirti produktiem, kuru kvalitātes prasības atbilst normatīvajiem aktiem par nacionālo pārtikas kvalitātes (Zaļā karotīte) vai bioloģiskās lauksaimniecības shēmu.
Šie ieteikumi ir nosūtīti visām pašvaldībām, kuras tos var izmantot savu pārtikas publisko iepirkumu organizēšanā. Papildus Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra novadu konsultanti strādā ar vietējām pašvaldībām, lai veicinātu šo ieteikumu ieviešanu praksē.
Vienlaikus Zemkopības ministrija un Latvijas pārtikas ražotāju sekmīgi realizētās iniciatīvas rezultātā 13.03.2012. MK noteikumos Nr. 172 "Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem" ir iekļauta prasība pēc augstas kvalitātes produktu piegādēm. Tajos ir noteikts, ka pārtikas iepirkumos konkrētu sabiedrības grupu (skolnieku, slimnieku u.c.) uzturā prioritāri ir jāizvēlas tādi pārtikas produkti, kuriem izvirzītās kvalitātes prasības atbilst normatīvajiem aktiem par nacionālo pārtikas kvalitātes (Zaļā karotīte) vai bioloģiskās lauksaimniecības shēmu.